Zonnebloempitten rijk aan vitamine E en zink!

Zonnebloempitten zijn een zeer goede bron van zink! Er zijn niet zoveel zinkrijke voedingsmiddelen in ons eten. Pompoenpitten zijn ook zeer rijk aan zink maar daar ga ik een andere keer op in). Zink wordt veel gebruikt bij stress,ontstekingen, veel zweten en bloedsuikerspiegel ontregelingen. Er ontstaat dan makkelijk een tekort waardoor de stress nog verder oploopt. Zink is een onderschat mineraal dat een belangrijke rol heeft in zeer veel lichaamsfuncties zoals het immuunsysteem, bloedsuiker, prostaat, hersenstofwisseling en zuur/base evenwicht.

Mensen die veel stress hebben doen er dus goed aan om deze pitten te eten. Ze bevatten ook veel eiwit en gezonde vetten. Ze bevatten naast het belangrijke mineraal zink ook nog calcium, magnesium, kalium (bloeddrukregulerend), ijzer, koper en de meeste B-vitamines en vitamine E.

Eet je zonnebloempitjes zo uit de hand, je kunt ze zelfs nog pellen, leuke bezigheid, bak ze mee in je brood of doe ze door de muesli. Er bestaat ook een kant-en-klare zonnebloempasta bij de natuurwinkel wat heerlijk is op een stuk komkommer of rijstwafel.

bron:Anders gezond