Klassieke homeopathie

Kennismaken met klassieke homeopathie

In het eerste consult probeer ik een beeld te vormen van de klachten van iemand. Zoals een fotograaf een foto van de buitenkant maakt, maak ik een “plaatje” van de binnenkant. Hoe zit de persoon in elkaar? Wat zijn de klachten? Sinds wanneer? Hoe zijn de klachten ontstaan? Kortom, wat voor iemand zit er tegenover mij? Er komen vragen over allerlei gebeurtenissen aan bod. Ik probeer u of uw kind in ruim anderhalf uur tijd goed te leren kennen om zo de beste homeopathische middelen te vinden.

Klassieke homeopathie is een geneesmethode, waarbij men kijkt naar de mens als geheel. Voor dezelfde klacht kan de één een heel ander middel krijgen dan de ander. Toch voelen beiden zich na de behandeling beter. Deze individuele benadering brengt met zich mee dat dit consult zo lang duurt. Ik werk met de “ziekteclassificatie”-methode. Als u daar meer over wilt weten, kunt u dit hier lezen. Meestal krijgt u meteen middelen mee naar huis en vraag ik u mij na een week even te bellen om te bespreken hoe het gaat. Tijdens het vervolgconsult kijken we hoe het gaat, wat kan er nog beter kan of wat is er nog helemaal niet aan bod gekomen. Vaak komt voeding ook ter sprake.

Voorbeelden van de meest voorkomende klachten in de praktijk:

Bij kinderen:

Buikpijn en andere pijnen, huilen (huilbaby’s), gedragsproblemen (boos, druk, ADHD), angst, verdriet, concentratieproblemen, onzekerheid, huidklachten (zoals eczeem en acne), allergieën, weerstandsproblemen, keel-, neus- en oorklachten, slaapproblemen, vermoeidheid, darmproblemen en nog een heleboel meer.

Bij volwassenen:

Gewrichtsklachten, luchtwegproblemen (COPD), hoofdpijn en andere pijnen, huidproblemen, psychische klachten, depressie, angsten, burn-out, vermoeidheid, verminderde weerstand, infecties, maag- en darmklachten, slaapproblemen, menstruatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschapsklachten en nog veel meer.