Artsen en patiënten misleid!

British Medical Journal: Over dokters, zij worden ook misleid. De cijfers zijn schokkend: van de onderzochte 3000 reguliere medische ingrepen heeft slechts 11% bewezen nut, 24% ervan heeft waarschijnlijk nut.

Dodelijke Leugens. Artsen en patiënten misleid.

Weinig bewezen nut: kwakzalverij

Eén van de meest vooraanstaande medische vakbladen, het British Medical Journal (BMJ), heeft een database is het leven geroepen met de naam Clinical Evidence. Deze database voor Evidence-based Medicine (EBM) toont het best beschikbare bewijs van standaard medische behandelingen. De cijfers zijn schokkend: van de onderzochte 3000 medische ingrepen heeft slechts 11% bewezen nut. 24% ervan heeft waarschijnlijk nut. De rest varieert van onduidelijk tot schadelijk. Goed beschouwd, als we de 24% het voordeel van de twijfel geven, is een dokter die een interventie uit de overige 65% kiest, niet meer dan een kwakzalver.

Het is niet enkel de behandeling waar de kennis van een dokter tekort schiet: ook de preventie laat te wensen over. Volgens het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu (RIVM) neemt het aantal chronisch zieken toe: “In de afgelopen 8 jaar is het aantal mensen met één of meer chronische ziekten met 17% gestegen. In 2011 hadden in totaal 5,3 miljoen Nederlanders een chronische ziekte.

Lees Dodelijke Leugens en wapen uzelf tegen geknoei met uw gezondheid.

Is uw arts een kwakzalver?
Kwakzalver tegen wil en dank, opleiding arts bijzonder slecht, nascholing van farmaceutische industrie, ziekten 17% gestegen, kwakzalver herkennen
WWW.DODELIJKELEUGENS.NL|DOOR DODELIJKE LEUGENS. ARTSEN EN PATIËNTEN MISLEID