Over mij

Eigen praktijk voor homeopathie sinds 1993

Welkom op mijn website. Ik ben Maaike Bijl, getrouwd met Ruud en moeder van 2 + 2 kinderen. Na het vwo ben ik naar de pedagogische academie gegaan. Eigenlijk wilde ik vroeger kinderarts worden, maar de scheikunde in de artsenopleiding en de studieduur stonden me zodanig tegen, dat ik dat niet ben gaan doen. Na 11 jaar in het onderwijs te werken, startte ik de 5-jarige studie klassieke homeopathie aan de Academie voor Natuurgeneeskunde te Amsterdam. Deze rondde ik in 1993 af. Naast klassieke homeopathie heb ik ook de opleiding natuurgeneeskunde afgerond. Ik heb nu dus ruim 25 jaar ervaring. Daarna heb ik nog meerdere studies gedaan, ik ben nooit uitgeleerd.
In 2014 heb ik de opleiding “Creatief Coaching” gedaan, dit is een fantastische aanvulling op homeopathie, met snelle resultaten. (Daar vertel ik iets meer over in het artikel “Creatief coaching voor volwassenen en kinderen.”) Daarna heb ik nog twee coach opleidingen gedaan.
In december 2015 heb ik mijn diploma medische basiskennis, MBK, opnieuw behaald, dus mijn medische kennis is helemaal up to date.
Sinds januari 2016 werk ik met de methode “ziekteclassificatie”, hiermee kan de klassiek homeopaat alle factoren, die aanleiding geven tot ziekte, analyseren. Hier kunt u informatie over de Ziekteclassificatie vinden.

Mijn eerste ervaring

Door een allergie voor pinda’s kwam ik voor het eerst in aanraking met klassieke homeopathie. Artsen konden mij niet helpen, zij hadden alleen geneesmiddelen die de allergische reactie onderdrukten. Door die medicijnen werd ik suffig en mocht ik geen auto rijden. Eén korrel van een vriendin, die klassiek homeopaat was, bleek in staat om de allergie te laten verdwijnen. Nog nooit had ik me zo goed gevoeld en zat vol energie. Wat een wonder! Ik ben toen veel over homeopathie gaan lezen. Voor mij was het de aanleiding mijn carrière in het onderwijs vaarwel te zeggen en een studie homeopathie te starten. In die tijd zijn ook mijn kinderen geboren. Sinds 1993 heb ik een eigen praktijk in Bergschenhoek. Ik vind homeopathie het mooiste vak van de wereld!