Archive for februari, 2012

Volkorenbrood

02.29.12

In een volkorenbrood zijn de volledige graankorrels verwerkt (volle granen). Het bevat daarom meer vezels en veel meer voedingsstoffen dan wit brood. Een meergranenbrood bevat ingrediënten van meerdere soorten granen (tarwe, rogge, lijnzaad, zonnebloempitten, haver …). Het brood ziet er donker uit, toch is de kans groot dat het vooral met geraffineerde granen bereid is. Vandaar dat meergranenbroden erg luchtig kunnen zijn.  De hele zaden die in een meergranenbrood verwerkt worden, zijn evenmin erg interessant. Die worden immers niet verteerd, tenzij je erop knabbelt. Een vuistregel is: hoe zwaarder het brood, hoe meer vezels het bevat, en hoe ‘voller’ het brood. Je zult er automatisch minder van eten, wat dus ook goed is voor de lijn.

Bron: www.abcgezondheid.nl
Geplubiceerd in de nieuwsbrief van de VNKH